Welbevinden/welzijn

Welzijn/welbevinden/zelfbeeld

Het mentaal welbevinden (goed in je vel zitten) is voor iedereen van belang. Als je goed in je vel zit haal je meer plezier uit je leven en kun je beter omgaan met tegenslagen en stress. Ook kun je betere prestaties leveren als je mentaal goed in je vel zit.

Iedereen heeft wel eens momenten waarop alles tegen lijkt te zitten. Dat is normaal. Meestal verdwijnt het vervelende gevoel binnen een paar uur of dagen. Soms duurt het langer en wordt je in je dagelijks functioneren belemmerd. Het kan dan fijn zijn om zicht te krijgen op de oorzaak van het verminderde welbevinden. Als je weet waar het vandaan komt kun je gerichter werken aan je welzijn.

Soms heeft een verminderd gevoel van welzijn te maken met een laag zelfbeeld. Je vindt jezelf niet goed genoeg, niet de moeite waard, lelijk of dom. De manier waarop je dan naar jezelf kijkt vormt vaak een belemmering voor je mentale welzijn.

Problemen die kunnen ontstaan kunnen naar binnen slaan (internaliseren). We hebben het dan bijvoorbeeld over angstig zijn en sombere gevoelens hebben.

Problemen kunnen ook meer naar buiten toe zichtbaar worden (externaliseren). We hebben het dan bijvoorbeeld over agressief of opstandig gedrag).

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek breng ik het welbevinden in kaart. Meestal gaat dat met behulp van vragenlijsten. Een onderzoek naar het welbevinden/zelfbeeld is meestal onderdeel van een breder onderzoek waarbij ook intelligentie wordt meegenomen.

Daarnaast ga ik ook met het kind in gesprek over hoe hij/zij zich voelt.

vergoeding

De praktijk heeft een zorgcontract (jeugdwet) met de regio Foodvalley.

Onder deze regio vallen de volgende gemeenten: Ede, Veenendaal, Barneveld, Nijkerk, Renswoude, Scherpenzeel, Rhenen (Foodvalley).

Woon je in één van deze gemeenten? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vergoed onderzoek. Of er sprake is van een vergoeding hangt af van de hulpvraag. Neem even contact op voor meer informatie!

Voor alle onderzoeken gelden algemene voorwaarden: https://www.nvo.nl/zoek-een-pedagoog/algemene-voorwaarden.aspx

Heeft u een klacht? Meldt deze dan eerst bij de praktijk. Samen proberen we uw klacht op te lossen. Lukt dat niet? De praktijk is aangesloten bij een geschillencommissie: https://www.p3nl.nl/