Nieuws

VERGOEDING VERVOERKOSTEN HOOGBEGAAFDHEID GEMEENTE EDE

Volgt jouw zoon/dochter voltijd hoogbegaafdenonderwijs? Rijd jij hiervoor elke dag meer dan 6 kilometer (enkele reis) om jouw zoon/dochter naar school te brengen?

Dan heb jij wellicht ook recht op een tegemoetkoming in de kosten! Een aanvraag indienen kan via https://www.ede.nl/ondersteuning-werk-inkomen/leerlingenvervoer/

Je hebt wel een verklaring nodig van een specialist om aan te tonen dat er sprake is van hoogbegaafdheid. Is jouw zoon/dochter bij mij onderzocht? Dan maak ik die verklaring voor je!

 

 

 

De WISC V is geleverd! In januari volg ik een cursus over deze nieuwe intelligentietest. Vanaf februari zal deze test volledig ingezet worden in de praktijk en wordt de WISC III vervangen. 

_____________________________________________________________________________

Workshop: hoe help ik mijn kind met leren? 

Deze workshop is speciaal bestemd voor ouders van kinderen in de bovenbouw van de basisschool (maar wordt ook in aangepaste vorm gegeven aan leraren op de basisschool). Tijdens deze workshop leer je:

  • waarom is plannen zo moeilijk en hoe maak je een goede planning?
  • hoe leer je een topotoets? Hoe werkt het geheugen en hoe kun je dit slim inzetten om sneller te leren?
  • hoe maak je een goede mindmap en waar dient die eigenlijk voor?

Nieuwe data voor 2018: woensdagavond 7 februari 20.00-21.30 uur aan de Willem Pijperlaan 8B. Aanmelden via info@orthopedagogiepraktijk.nl

GRATIS!

 


Minder tijd aan je huiswerk besteden? Betere resultaten voor toetsen behalen? Dat wil toch iedereen!

Start cursus: snel leren=leuk leren in EDE!

 

In 6 lessen van één uur leer je:

  • 2 tot 4 keer sneller lezen
  • Meer en makkelijker onthouden
  • Beter plannen en organiseren
  • Samenvatten met mindmaps
  • Geheugentechnieken
  • Leren leren

De cursus is geschikt voor alle middelbare scholieren en studenten, OOK voor jongeren met dyslexie en voor hoogbegaafden!

De cursus wordt gegeven op zaterdagochtend.

De cursus wordt in kleine groepjes gegeven (maximaal 5 deelnemers).

Wanneer: de cursus start bij voldoende aanmelding in januari 2017 op vrijdagmiddag
Kosten: €279,50 incl. BTW en cursusboek

De cursus wordt momenteel in de omgeving van Ede alleen bij Orthopedagogie praktijk Kapitein gegeven. Zeker zijn van een plekje? Schrijf je NU vast in! Stuur een e-mail naar info@orhtopedagogiepraktijk.nl en vermeld in het onderwerp “Snel leren is leuk leren”.

 

 

 

11.11.2013

Mijn kritische brief aan het NVO/NIP over dyslexie, het deskundigenbestand en de kritiek op de huidige ideeën dat je een postacademische opleiding moet hebben gevolgd voor het vastleggen van dyslexie, komt in het nieuwe NVO bulletin! Lees hier de hele brief.